استفتائات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای درباره احکام محیط زیست:

شکستن شاخه‌ی درختان چه حکمی دارد؟

بی‌جهت نباید شاخه‌ی درختان را شکست. اگر این درخت متعلق به مردم یا مثلاً اموال بیت‌المال است، این کار حرام است. اگر هم باغ شخصی ما است، گاهی اوقات شکستن یک شاخه‌ی درخت، اسراف یا ازبین‌بردن بی‌جهت اموال است.
اما یک‌وقت است که شما درخت را هرس می‌کنید که آن هم کار اهل فن است برای اینکه درخت میوه‌ی بیشتری دهد، این اشکال ندارد.

در سال ۱۳۵۹ شورای انقلاب قانونی با عنوان لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها به تصویب رساند که ماده یک آن، قطع درخت را بدون اجازه شهرداری ممنوع اعلام کرده است. این قانون در سال ۱۳۸۸ اصلاح و آئین نامه اجرائی آن نیز با هماهنگی وزارتخانه های کشور، مسکن و شهرسازی، سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری تهران تهیه و در سال ۱۳۸۹ به تصویب رسید.

ماده یک این قانون مقرر کرده است:‌ « به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی‌رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا نابود کردن آن به هر طریق در معابر، میادین، بزرگراه‌ها، پارک‌ها، بوستان‌ها، باغات و نیز محل‌هایی که به تشخیص شورای اسلامی شهر، باغ شناخته شوند، در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوطه ممنوع است.»

به اطلاع همشهریان عزیز و گرامی می رساند:

به موجب ماده 686 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و مجازات بازدارنده: "هر شخصی که درختی از معابر و میادین و . . . سطح شهر را قطع یا موجبات از بین رفتن آن را فراهم آورد علاوه بر پرداخت خسارت و جریمه، به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم خواهد شد."